Škoda Scala - Red Dot Award

2019-03-29

Posebno priznanje za dizajn. 

ŠKODA SCALA dobija prestižnu nagradu ,,Red Dot Award”. Novi kompaktni model je osvojio stručni žiri sa svojim izuzetnim dizajnom.

 

Model ŠKODA SCALA je neposredno pre lansiranja, dobila svoje prvo priznanje. Žiri sastavljen od oko 40 međunarodnih stručnjaka dodelio je ovom kompaktnom modelu prestižnu nagradu "Red Dot Award 2019" u kategoriji dizajna proizvoda.

Ovo je 13. put da je Češki brend nagradjen ovim prestižnim priznanjem .ŠKODA SCALA je prvi model  koji poseduje novi jezik Škoda dizajna i  definiše izgled budućih modela iz brenda.

Sa svojim atraktivnim izgledom, dinamičnim linijama i pažljivo dizajniranim detaljima, model ŠKODA SCALA prikazuje novu emotivnu stranu eksterijera i enterijera dizajnerskiog jezika brenda.

Njegove savršene proporcije, jasno definisane površine, tečne linije i napredna aerodinamika čine ovaj novi kompaktni model modernim i sportskim. Obeležja koja karakterišu Scalu obuhvataju uspravnu rešetku hladnjaka, dinamičnu liniju krova i sportski difuzor koji zaokružuje  zadnji deo. Pored toga, SCALA  je prvi model za evropsko tržište koji se proizvodi sa natpisom ŠKODA na poklopcu prtljažnika umesto logotipa.

Red Dot nagrada je jedna od najprestižnijih dizajnerskih priznanja na svetu. Komisija je astavljena od stručnjaka iz celog sveta, žiri okuplja nezavisne dizajnere, akademike i novinare iz auto industrije. Ove godine, oni su sudeći oko 5.500 predloženih aktuelnih  modela  na osnovu kriterijuma kao što su stepen inovacije, kvalitet dizajna, funkcionalnost, dugovečnost i uticaja na životnu sredinu.

Ove 2019. odine se obeležava 64. godine Dot Red Awards kao globalnog obeležje izuzetnog dizajna proizvoda. Svečana dodela nagrada će biti 1. novembra.  Nova  SCALA je 13-ti ŠKODA model po redu, koji  je  primio prestižnu nagradu "Red Dot Award" . ŠKODA OCTAVIA COMBI  je bila  prvi model ŠKODA brenda koji je nagrađen 2006. godine.